Assessment tool: zo start de verbetering van jouw team.
– Zijn de medewerkers in jouw team je belangrijkste troef?
– Investeer je in hun ontwikkeling?
– Weet je exact wat er voor zorgt dat zij succesvol zijn?
– Weet je wat je als leidinggevende moet doen om hen te motiveren?
Ik word regelmatig gevraagd om individuen en teams te optimaliseren. Maar wat is dan het vertrekpunt? Het is essentieel om te weten wat het doel is, maar het is ook belangrijk om te weten wat het exacte vertrekpunt is.
Daarvoor zet ik in organisaties een assessment tool in als objectieve meting en vertrekpunt.
Drie factoren spelen een grote rol bij het succesvol zijn van je medewerkers:
1. hoe gedragen zij zich onder verschillende omstandigheden?
2. wat beweegt en motiveert hen? Kortom: wat zijn hun drijfveren?
3. hun vaardigheden en hun talenten.

Met de nieuwste online assessment tool van TTI Success Insights lukt het nu om drijfveren en talenten zichtbaar te maken. Het inzicht hierin stelt degene die het rapport ontvangt en de leidinggevende in staat om de performance van het individu of van het team te verbeteren. Of het geeft de mogelijkheid om de juiste persoon aan de juiste functie te koppelen. Per persoon wordt op basis van het assessment instrument een rapport samengesteld van maar liefst 46 pagina’s!
Ik weet dat je nu denkt: “Wow, Gwen, wat staat daar dan allemaal in”? Ik zal je een paar voorbeelden van hoofdstukken noemen: jouw waarde voor de organisatie, communicatietips (wat moet ik bij jou wel en niet doen), hoe zie je je zelf en hoe zien anderen jou, wat zijn je tijdverspillers, je gedragsvoorkeuren, je gedrag onder druk/stress, je belangrijkste drijfveren, en wat betekent voor jou de combinatie van jouw gedrag en jouw drijfveren?

Drijfveren
Wat zijn drijfveren? Gedrag laat zien wat je doet en je drijfveren bepalen het waarom van ons handelen. Drijfveren worden ook wel verborgen motivatoren genoemd, omdat ze voor anderen meestal niet of moeilijk zichtbaar zijn. En soms ook niet voor onszelf. Het bepaalt in belangrijke mate waarom en wanneer iemand in actie komt en welke keuzes iemand maakt in zijn (werk)omgeving. Binnen organisaties geeft dit inzicht in de prikkels die een medewerker nodig heeft om plezier en voldoening te halen uit hetgeen hij of zij doet. Kortom, het is misschien wel de belangrijkste basis om elke dag gemotiveerd aan het werk te zijn en extra stappen te zetten die leiden tot een optimale prestatie.
Ik zet dit assessment tool dan ook in bij (o.a.):

Het is altijd een middel, nooit een doel op zich. Sommige klanten vragen soms om even zo’n test – assessment tool – te doen. Zonder follow up. Dat heeft geen zin. Het is belangrijk om het doel helder te hebben: wat wil je met de medewerker(s) en/of met het team bereiken binnen de organisatie. Daarbij is de assessment tool een vertrekpunt, het is de foto, de 0-meting, de spiegel. Er zal altijd een feedback gesprek en/of vervolgtraining aan gekoppeld moeten worden. Anders vind ik het echt weggegooid gelden kun je beter niets doen.

Hoe kan ik jou inzicht geven in je zelf en je team?