Leidinggeven aan
groei en grilligheid

Bij het leidinggeven aan een organisatie die groeit of een organisatie die een crisis doormaakt (grilligheid) onderscheid ik een aantal factoren die belangrijk zijn om orde op zaken te stellen. Als oud zeiler en oud zeilbondscoach zal het je niet verbazen dat ik hierbij ook graag een aantal metaforen uit de zeilsport hanteer.

Tegen de wind in zeilen lukt niet, laveren lukt wel.

Je bedrijf en je team ontwikkelen betekent dat je moet leren laveren. En als het hard stormt, dan is het verstandig om op de wal te blijven en het overzicht te behouden. Anders breekt het materiaal, sla je om of gaat de mast overboord. Veiligheid gaat voor alles. Als zeiler ontwikkel je gevoel voor windkracht: voor wat kan en wat niet kan. Belangrijker is om daadwerkelijk de wind te meten, weerkaarten te bekijken en daarop te anticiperen. Dat is met leidinggeven niet anders.

Ben jij leider van een organisatie? Of leider van een team? Of ondernemer? Dan is het dus de kunst om steeds op de juiste manier te laveren. Onder verschillende omstandigheden. Daarbij helpt een dosis ervaring, gecombineerd met kennis en inzicht. En dat begint ALTIJD bij en met jou. Want ik zie jou als kapitein op jouw schip.

boek-mijn-beste-team-ooit

Over Gwen Dudok van Heel

In 2018 verscheen de eerste druk van haar boek “Mijn beste team ooit! – In 7 stappen naar GOLDEN LEADERSHIP”. Het nieuwe e-book “Leidinggeven aan Groei en Grilligheid” is een ‘amuse’ of ‘aperitief’ hierop en gericht op de grillige tijd waarin we nu zitten. Je treft 7 tips aan binnen 3 thema’s: jouw organisatie, jouw team en jij als leider.

e-book
Leidinggeven aan Groei en Grilligheid

Geschreven naar mijn boek “Mijn beste team ooit! – In 7 stappen naar GOLDEN LEADERSHIP”

Inhoud:

1e: jouw organisatie
Tip 1: Meten=weten

2e: jouw team
Tip 2: Volg de teamcriteria Tip 3: De PITPACK-methode

3e: jij als leider van jouw team of van jouw organisatie
Tip 4: Zelfanalyse
Tip 5: De kracht van een online assessment
Tip 6: Zijn jouw teamleden een kloon van jou?
Tip 7: Jij en de samenstelling van jouw team

e-book-dudok-consulting-leidinggeven-groei-grilligheid

Tijdelijk GRATIS

boek-mijn-beste-team-ooit-cover-500x500

Recensies

Het is een continue zoektocht om een goede balans te vinden tussen autonomie, complementariteit en gedeeld leiderschap. Maar wat een prachtige reis is het om die balans met elkaar te vinden in dit boek!

Klaas Ariaans, Director Personal Banking ABN AMRO

Gwen weet als geen ander effectief door te dringen tot de essentie van het vraagstuk. Met haar directe stijl en enorme schat aan ervaring laat ze niet los en stimuleert zij je om te reflecteren. Zij helpt je verbanden te leggen en brengt je in de positie om zelf naar het volgende niveau te gaan. Een nieuw perspectief op zaken is gecreëerd.

Frits Avis, Algemeen Directeur Nederlandse Ski Vereniging