10 Executive coach vragen die je jezelf kunt stellen

Onlangs ontmoette ik Bert, leidinggevende van circa twintig professionals in een consultancy bedrijf. Bert geeft nu ruim een jaar leiding aan dit team en hij heeft een aantal uitdagingen. 
Waar het in zijn vorige bedrijf nog zo lekker liep, lijkt hier de dynamiek anders en loopt het niet binnen zijn team. Hij worstelt met de vraag hoe hij grip krijgt op dit team. Daarbij zit zijn vasthoudendheid hem behoorlijk in de weg en weet hij dat hij daarmee in zijn omgeving irritatie oproept.
Zijn algemeen directeur stelde voor om aan de slag te gaan met een executive coach. Hij kwam bij mij langs en ik stelde hem na enige tijd de vraag: “Wat is jouw vraag?”.
Hij wist de vraag niet te formuleren. Eigenlijk had hij daar zelf nog niet echt over nagedacht. Na een grondige analyse formuleerde ik de probleemstelling en de coachvraag en konden we samen starten met zijn traject.
Wat is een executive coach en hoe kun je je voorbereiden op een eerste ontmoeting met vragen die je jezelf kunt stellen?

Wat is de definitie van een executive coach?

Een executive coach begeleidt en ondersteunt het ontwikkelingsproces van managers, directeuren, bestuurders en ondernemers.
Executive coaching richt zich primair op het versterken van persoonlijk en professioneel leiderschap. De coach kan een klankbord zijn, maar kan ook gerichte interventies uitvoeren om gedragsverandering te ondersteunen.
Executive coaching richt zich op diepere persoonlijkheidslagen enerzijds en strategische doelen anderzijds.

Executive coach vragen

Welke vragen worden gesteld bij executive coaching? Het is handig dat je je voorbereidt op een aantal vragen die je kunt stellen. Wil je voor jouw Golden Leadership gaan, dan helpt het als je je bewust bent van wat dat goud voor jou inhoudt.
Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen dat al helder heeft, want het kan moeilijk zijn om jezelf de goede executive coach vragen te stellen. En uiteraard is het aan de executive coach om je daarbij te ondersteunen, je te helpen om de vragen helder te krijgen, je probleemstelling te verduidelijken en heldere doelen te stellen.
Hieronder staan 10 executive coach vragen die je jezelf kunt stellen om je voor te bereiden opeen executive coaching interview:

  1. Wat wil je ontwikkelen dat nu niet of onvoldoende lukt?
  2. Waarom wil je je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen?
  3. Wat houdt je tegen in jouw leiderschap? Zijn er belemmerende overtuigingen? Belemmerende emoties?
  4. Wat zijn volgens jou je sterkste kwaliteiten? Als mens? Als leider?
  5. Wat heb je tot nu toe gedaan om je probleem op te lossen? Welke bronnen heb je gebruikt? Denk aan eerdere coaching, training, mentoring binnen het bedrijf, boeken die je gelezen hebt.
  6. Wat is het effect na jouw executive coaching traject? Wat zie je dan? Wat zeg je tegen jezelf? Wat zeggen anderen tegen je? Wat merken anderen op?
  7. Wat heb je over voor jouw traject? Denk aan tijd, energie, afspraken nakomen.
  8. Ben je werkelijk bereid om te veranderen?
  9. Wie kunnen jou binnen je organisatie helpen ter ondersteuning van jouw coachtraject?
  10. Welke technieken en methodes gebruikt jouw executive coach? Denk bijvoorbeeld aan (objectieve) gedrag-en drijfverenanalyses, interventiemethoden of NLP.

Heb je je executive coach traject in kaart gebracht met coachvragen voor jezelf en tijdens de kennismaking? Dan komt het nu nog aan op ‘de klik’. Dat is meer een gevoel. Het gevoel dat je vertrouwen ervaart tussen jou en je executive coach.
Het is belangrijk dat je vertrouwen in je executive coach hebt als professional en als mens.
Wil je meer lezen?
Lees dan mijn boek “Mijn beste team ooit! In 7 stappen naar Golden Leadership”.
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren

Meer artikelen

Generatie Z in het bedrijfsleven

Lees verder
Leidinggeven is topsport

Leidinggeven is topsport

Lees verder
Het voorspel…..

Het voorspel…..

Lees verder
Ik wil niet voor jou werken

Ik wil niet voor jou werken

Lees verder
Peakperformance

Peakperformance Mindset: zó doe je het!

Lees verder
Meer artikelen

Mini Masterclass

Hoe je sneller resultaat kan bereiken
Hoe je teamleden (meer) verantwoordelijkheid laat nemen
Hoe je als leider 2x zoveel uit je team haalt