Negatieve emoties? Weg ermee!

Deze blog gaat over het verwerken van negatieve emoties, beperkende overtuigingen, angst, etc. Kortom: alles dat je tegenhoudt.
Ik wil je graag meenemen in één van mijn mooiste ervaringen. Eén van mijn ervaringen, waardoor ik elke keer in positieve zin diep geraakt wordt. En één van mijn ervaringen waardoor mijn klanten hele grote positieve veranderingen doormaken.
Het loslaten van deze belemmeringen betekent het heft in handen nemen, dat is ook leiderschap.
Als jij in je leven – als leider van jouw leven echt stappen wilt nemen – is dit artikel voor jou!

Volgens mij ontkomt niemand in zijn leven aan negatieve gebeurtenissen die je nog lang kunnen achtervolgen. Denk aan een overlijden van een van je dierbaren, een nare jeugd, schoffering door een voormalige baas, een traumatische oorlogservaring of ongeluk. Deze littekens leiden tot emoties, zoals boosheid, verdriet, angst, etc. En dat ondermijnt je zelfvertrouwen en vaak het vertrouwen in anderen.
Daar heb je gelukkig niet altijd last van, je hoeft er zelfs helemaal geen last van te hebben. We worden als het ware beschermd door ons ‘controle centrum’, het onbewuste.
Ik heb die ervaring ook zelf: na het vroege overlijden van mijn moeder, rende ik door in het leven, niets aan de hand?… Totdat het begon te knagen, vijftien jaar later? Toen heb ik ervaringen opgedaan met een aantal therapieën.
Niet altijd leuk, want ik had er geen behoefte aan om negatieve dingen her te beleven. En vaak duurt het ook nog eens lang. En ik kan mij voorstellen dat jij ook van je emotionele shit af wil, maar wel op een snelle manier en zonder weer in vervelende herinneringen te hoeven stappen.
De oplossing voor jouw shit =
Time Line Therapy.
Dit is de zeer effectieve wijze om af te rekenen met beperkende overtuigingen (“Ik ben niet goed genoeg”), angst, negatieve emoties en trauma?s. En daar hoef je geen ‘zwever’ voor te zijn, dat ben ik ook niet.
Ik wil resultaten boeken voor mijn klanten en ik weet dat als iets je in je leven nog tegen houdt, als er als het ware de rem op staat, dan kun je niet maximaal presteren. De meeste coaches pakken dit domein niet mee. Mijn ervaring is dat als blokkades verwijderd zijn, dan ben je doorgaans als 60% verder op weg.
De voordelen van Time Line Therapy?

  • het werkt zeer snel
  • je hoeft niet in (negatieve) gebeurtenissen te stappen, dat wil niemand, toch?

Wil je een paar voorbeelden?

  • Een medewerker die doorgroeide in haar carrière nadat al haar beperkende overtuigingen verwijderd waren (“Dat kan ik niet.”, “Dat is te moeilijk voor mij.”, “Ik heb geen zelfvertrouwen.”).
  • Een ondernemer die weer vol aan de slag is nadat het jeugdtrauma na 40 jaar weg is.
  • Een internationaal manager van een groot elektronica concern die nu moeiteloos voor groepen staat. Eerder durfde hij geen presentaties voor groepen te houden vanwege een oorlogstrauma.
  • Een directeur die zijn carrière weer heeft kunnen oppakken nadat hij zijn negatieve emoties (verdriet en boosheid) kwijt is; hij was eerder publiekelijk in de pers neergesabeld.
  • Een succesvolle salesman, die in het verleden vast liep met een post traumatisch stress syndroom.
  • Een directeur die carrière maakte nadat hij geen last meer had van emotionele ontladingen, nadat zijn boosheid was verdwenen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Stuk voor stuk cadeautjes voor deze personen en tegelijkertijd ook voor mijzelf.
Ik heb er over nagedacht hoe het voor jou of voor iemand in jouw omgeving (bijvoorbeeld één van je medewerkers) een cadeautje kan zijn.
Ik ben benieuwd hoe jij jouw shit opruimt om weer in je kracht te komen.
Ook als je ervaring hebt met Time Line Therapy verneem ik het graag.
Wil je meer lezen? Lees dan mijn boek “Mijn beste team ooit! In 7 stappen naar Golden Leadership”.
Wil je meer lezen? Lees dan mijn boek “Mijn beste team ooit! In 7 stappen naar Golden Leadership”.Bewaren
Bewaren

Meer artikelen

Generatie Z in het bedrijfsleven

Lees verder
Leidinggeven is topsport

Leidinggeven is topsport

Lees verder
Het voorspel…..

Het voorspel…..

Lees verder
Ik wil niet voor jou werken

Ik wil niet voor jou werken

Lees verder
Peakperformance

Peakperformance Mindset: zó doe je het!

Lees verder
Meer artikelen

Mini Masterclass

Hoe je sneller resultaat kan bereiken
Hoe je teamleden (meer) verantwoordelijkheid laat nemen
Hoe je als leider 2x zoveel uit je team haalt